پولکی نوعی شیرینی خشک و سنتی است که برخی آن را به عنوان آبنبات سکهای هم میشناسند و معمولا همراه با چایی یا قهوه سرو میشود. پولکی سوغات مخصوص اصفهان است که نوع ساده آن فقط با آب و شکر و بدون هیچ طعم دهندهی دیگری درست میشود. اما امروزه انواع مختلفی از پولکی با طعمهای متفاوت نیز وجود دارد، مانند پولکی کنجدی، نارگیلی، دارچینی، زنجبیلی، زعفرانی، لیمویی و … ما در این مقاله طرز تهیه پولکی زعفرانی خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.
۱٫ طرز تهیه پولکی زعفرانی
مواد لازم
شکر
یک پیمانه معادل ۱۵۰ گرم
آب
یک دوم پیمانه معال ۸۰ لیتر
سرکه انگور
یک چهارم پیمانه معادل ۴۰ لیتر
زعفران حل شده
۱ قاشق سوپ خوری معادل ۱۴ میلی لیتر
زمان لازم برای پخت و آماده سازی ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
ابتدا باید روی یک سطح صاف یک کاغذ آلومینیم پهن کرده و سطح آن را کمی چرب کنید.
شکر و آب را در یک ظرف بریزید، کمی هم بزنید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکرها حل شوند.
سرکه را نیز به مخلوط آب و شکر اضافه کنید.
زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
قبل از اینکه مایه پولکی تیره شود باید آن را از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه مدتی روی حرارت ماند کمی از مایع را با یک قاشق روی یخ بریزید اگر مایه حالت شکننده پیدا کرد و خودش را گرفت مایه پولکی آماده شده است. (توجه کنید که اگر مایه پولکی زیاد روی حرارت بماند هم طعم و مزهی تلخی میگیرد و هم ترد و شکننده نمیشود.)
مایه را از روی حرارت بردارید و با یک قاشق یک لایه گرد و نازک روی کاغذ آلومینیم بریزید و صبر کنید تا سرد و سفت شود.
وقتی پولکیها کاملا سرد شدند آنها را از سینی جدا کنید و در قندان بریزید.